Tak jsme s Jožinem a našimi hezčími polovičkami absolvovali tradiční Convoy of Victory. Jedná se o každoroční akci pořádanou klubem třetí armády Plzeň ve spolupráci s dalšími kluby vojenské historické techniky.

Jedná se o každoroční akci pořádanou klubem třetí armády Plzeň ve spolupráci s dalšími kluby vojenské historické techniky. Convoy jede po vesnicích a městech jihozápadních Čech, které počátkem května 1945 osvobodila americká armáda.

Absolvovali jsme kompletní trasu od čtvrtka do neděle, včetně nedělní přehlídky v Plzni. Čtyři dny od rána do večera v Jeepech, za sluníčka, ve větru i dešti.

Všude nás ale čekalo krásné přivítání a spousta šťastných a veselých lidí, kteří si atmosféru Convoy of Victory užívali a dávali najevo svou radost i díky za to, že jsem přijeli. Samozřejmě asi nejvíce si to užívali děti a pamětníci těch slavných májových dnů v „pětačtyřicátém“….

Přežili jsme snad ve zdraví a i přes nepřízeň počasí to bylo jako každý rok neskutečně fajn. Člověk má vždy pocit, že udělal někomu okolo sebe radost a přispěl k dobré věci.

Vzhledem k tomu, že jsme Convoy absolvovali s Willysem a částečně i s Wranglerem, připravili jsme pár desítek fotek o tom jak to po ty celé 4 dny vypadalo… 🙂

Vůně špatně spáleného benzínu a rachot těch starých motorů je neskutečným zážitkem. Když člověk jede v koloně 50-60 těchto vojenských veteránů, má pocit, že se skutečně krajinou valí armáda a chvílemi z toho až běhá mráz po zádech.

Takže dáli bůh zase za rok a vzpomínky zůstávají…. A díky našim holkám, že to s námi dali. V tom bídném počasí (chvílemi okolo nuly, vítr a déšť) a na nepohodlné zadní lavičce ve Willysu – klobouk dolů. 🙂

Stanley